Kilojoule Kalória átváltás - KJ cal átváltás

=
1 Kilojoule hány Kalória-nak(nek) felel meg? 1 Kilojoule-t átváltva hány Kalória-t kapunk? 1 Kilojoule pontosan 238.8459 Kalória-al egyenlő. Ez azt jelenti, hogy a Kilojoule mértékegység nagyobb mint a Kalória mértékegység. Tehát a Kalória mértékegységből van szükség többre, hogy ugyanannyi Kilojoule mértégységnek megfelelő mennyiséget kapjunk.


Ellenkező irány: Kalória Kilojoule átváltás - cal KJ átváltás

Kalória Kilojoule átváltó táblázat

Kilojoule(KJ)Kalória(cal)
1 KJ cal
2 KJ cal
3 KJ cal
4 KJ cal
5 KJ cal
6 KJ cal
7 KJ cal
8 KJ cal
9 KJ cal
10 KJ cal
20 KJ cal
30 KJ cal
40 KJ cal
50 KJ cal
60 KJ cal
70 KJ cal
80 KJ cal
90 KJ cal
100 KJ cal


Kilojoule


A joule a munka, a hőmennyiség és az energia – mint fizikai mennyiségek – mértékegysége az SI rendszerben. Jele: J. Egy joule munkát végez az egy newton nagyságú erő a vele egyirányú egy méter hosszúságú elmozdulás közben. Ugyancsak egy joule az egy watt teljesítménnyel egy másodpercig végzett munka. A Kilojoule a Joule 1000 szerese.

Kalória


A kalória (cal) az energia mértékegysége: egy kalória egy gramm víz hőmérsékletét egy °C-kal emeli meg. A kalóriát Nicolas Clément vezette be a hő mérésére 1824-ben. Az SI-mértékegységrendszer bevezetésével a joule nagyrészt kiváltotta; ma főleg az élelmiszerek energiatartalmának mérésére használják. Egy kalória közelítő értéke 4,2 joule.