Kilojoule Kilokalória átváltás - KJ kcal átváltás

=
1 Kilojoule hány Kilokalória-nak(nek) felel meg? 1 Kilojoule-t átváltva hány Kilokalória-t kapunk? 1 Kilojoule pontosan 0.2388459 Kilokalória-al egyenlő. Ez azt jelenti, hogy a Kilojoule mértékegység kisebb mint a Kilokalória mértékegység. Tehát a Kilojoule mértékegységből van szükség többre, hogy ugyanannyi Kilokalória mértégységnek megfelelő mennyiséget kapjunk.


Ellenkező irány: Kilokalória Kilojoule átváltás - kcal KJ átváltás

Kilokalória Kilojoule átváltó táblázat

Kilojoule(KJ)Kilokalória(kcal)
1 KJ kcal
2 KJ kcal
3 KJ kcal
4 KJ kcal
5 KJ kcal
6 KJ kcal
7 KJ kcal
8 KJ kcal
9 KJ kcal
10 KJ kcal
20 KJ kcal
30 KJ kcal
40 KJ kcal
50 KJ kcal
60 KJ kcal
70 KJ kcal
80 KJ kcal
90 KJ kcal
100 KJ kcal


Kilojoule


A joule a munka, a hőmennyiség és az energia – mint fizikai mennyiségek – mértékegysége az SI rendszerben. Jele: J. Egy joule munkát végez az egy newton nagyságú erő a vele egyirányú egy méter hosszúságú elmozdulás közben. Ugyancsak egy joule az egy watt teljesítménnyel egy másodpercig végzett munka. A Kilojoule a Joule 1000 szerese.

Kilokalória


A kalória (cal) az energia mértékegysége: egy kalória egy gramm víz hőmérsékletét egy °C-kal emeli meg. A kalóriát Nicolas Clément vezette be a hő mérésére 1824-ben. Az SI-mértékegységrendszer bevezetésével a joule nagyrészt kiváltotta; ma főleg az élelmiszerek energiatartalmának mérésére használják. Egy kalória közelítő értéke 4,2 joule. A Kilokalória a kaliória 1000 szerese.