Megajoule Kilokalória átváltás - MJ kcal átváltás

=
1 Megajoule hány Kilokalória-nak(nek) felel meg? 1 Megajoule-t átváltva hány Kilokalória-t kapunk? 1 Megajoule pontosan 238.8459 Kilokalória-al egyenlő. Ez azt jelenti, hogy a Megajoule mértékegység nagyobb mint a Kilokalória mértékegység. Tehát a Kilokalória mértékegységből van szükség többre, hogy ugyanannyi Megajoule mértégységnek megfelelő mennyiséget kapjunk.


Ellenkező irány: Kilokalória Megajoule átváltás - kcal MJ átváltás

Kilokalória Megajoule átváltó táblázat

Megajoule(MJ)Kilokalória(kcal)
1 MJ kcal
2 MJ kcal
3 MJ kcal
4 MJ kcal
5 MJ kcal
6 MJ kcal
7 MJ kcal
8 MJ kcal
9 MJ kcal
10 MJ kcal
20 MJ kcal
30 MJ kcal
40 MJ kcal
50 MJ kcal
60 MJ kcal
70 MJ kcal
80 MJ kcal
90 MJ kcal
100 MJ kcal


Megajoule


A joule a munka, a hőmennyiség és az energia – mint fizikai mennyiségek – mértékegysége az SI rendszerben. Jele: J. Egy joule munkát végez az egy newton nagyságú erő a vele egyirányú egy méter hosszúságú elmozdulás közben. Ugyancsak egy joule az egy watt teljesítménnyel egy másodpercig végzett munka. A Megajoule a Joule 1 000 000 szerese.

Kilokalória


A kalória (cal) az energia mértékegysége: egy kalória egy gramm víz hőmérsékletét egy °C-kal emeli meg. A kalóriát Nicolas Clément vezette be a hő mérésére 1824-ben. Az SI-mértékegységrendszer bevezetésével a joule nagyrészt kiváltotta; ma főleg az élelmiszerek energiatartalmának mérésére használják. Egy kalória közelítő értéke 4,2 joule. A Kilokalória a kaliória 1000 szerese.