Kalória Kilokalória átváltás - cal kcal átváltás

=
1 Kalória hány Kilokalória-nak(nek) felel meg? 1 Kalória-t átváltva hány Kilokalória-t kapunk? 1 Kalória pontosan 0.001 Kilokalória-al egyenlő. Ez azt jelenti, hogy a Kalória mértékegység kisebb mint a Kilokalória mértékegység. Tehát a Kalória mértékegységből van szükség többre, hogy ugyanannyi Kilokalória mértégységnek megfelelő mennyiséget kapjunk.


Ellenkező irány: Kilokalória Kalória átváltás - kcal cal átváltás

Kilokalória Kalória átváltó táblázat

Kalória(cal)Kilokalória(kcal)
1 cal kcal
2 cal kcal
3 cal kcal
4 cal kcal
5 cal kcal
6 cal kcal
7 cal kcal
8 cal kcal
9 cal kcal
10 cal kcal
20 cal kcal
30 cal kcal
40 cal kcal
50 cal kcal
60 cal kcal
70 cal kcal
80 cal kcal
90 cal kcal
100 cal kcal


Kalória


A kalória (cal) az energia mértékegysége: egy kalória egy gramm víz hőmérsékletét egy °C-kal emeli meg. A kalóriát Nicolas Clément vezette be a hő mérésére 1824-ben. Az SI-mértékegységrendszer bevezetésével a joule nagyrészt kiváltotta; ma főleg az élelmiszerek energiatartalmának mérésére használják. Egy kalória közelítő értéke 4,2 joule.

Kilokalória


A kalória (cal) az energia mértékegysége: egy kalória egy gramm víz hőmérsékletét egy °C-kal emeli meg. A kalóriát Nicolas Clément vezette be a hő mérésére 1824-ben. Az SI-mértékegységrendszer bevezetésével a joule nagyrészt kiváltotta; ma főleg az élelmiszerek energiatartalmának mérésére használják. Egy kalória közelítő értéke 4,2 joule. A Kilokalória a kaliória 1000 szerese.