Kilowattóra Megajoule átváltás - kWh MJ átváltás

=
1 Kilowattóra hány Megajoule-nak(nek) felel meg? 1 Kilowattóra-t átváltva hány Megajoule-t kapunk? 1 Kilowattóra pontosan 3.59999999997 Megajoule-al egyenlő. Ez azt jelenti, hogy a Kilowattóra mértékegység nagyobb mint a Megajoule mértékegység. Tehát a Megajoule mértékegységből van szükség többre, hogy ugyanannyi Kilowattóra mértégységnek megfelelő mennyiséget kapjunk.


Ellenkező irány: Megajoule Kilowattóra átváltás - MJ kWh átváltás

Megajoule Kilowattóra átváltó táblázat

Kilowattóra(kWh)Megajoule(MJ)
1 kWh MJ
2 kWh MJ
3 kWh MJ
4 kWh MJ
5 kWh MJ
6 kWh MJ
7 kWh MJ
8 kWh MJ
9 kWh MJ
10 kWh MJ
20 kWh MJ
30 kWh MJ
40 kWh MJ
50 kWh MJ
60 kWh MJ
70 kWh MJ
80 kWh MJ
90 kWh MJ
100 kWh MJ


Kilowattóra


A kilowattóra (jele: kWh) az elektromos munka gyakran használt mértékegysége. Bár nem SI-egység, a mindennapi életben a kilowattórát használják a villamos fogyasztás mértékegységeként (a munka SI-mértékegysége a Joule), így kilowattórában mutatják a áramfogyasztást a lakásokban található fogyasztásmérő órák (villanyóra) is.

Megajoule


A joule a munka, a hőmennyiség és az energia – mint fizikai mennyiségek – mértékegysége az SI rendszerben. Jele: J. Egy joule munkát végez az egy newton nagyságú erő a vele egyirányú egy méter hosszúságú elmozdulás közben. Ugyancsak egy joule az egy watt teljesítménnyel egy másodpercig végzett munka. A Megajoule a Joule 1 000 000 szerese.