Kilowattóra Kilokalória átváltás - kWh kcal átváltás

=
1 Kilowattóra hány Kilokalória-nak(nek) felel meg? 1 Kilowattóra-t átváltva hány Kilokalória-t kapunk? 1 Kilowattóra pontosan 859.845239993 Kilokalória-al egyenlő. Ez azt jelenti, hogy a Kilowattóra mértékegység nagyobb mint a Kilokalória mértékegység. Tehát a Kilokalória mértékegységből van szükség többre, hogy ugyanannyi Kilowattóra mértégységnek megfelelő mennyiséget kapjunk.


Ellenkező irány: Kilokalória Kilowattóra átváltás - kcal kWh átváltás

Kilokalória Kilowattóra átváltó táblázat

Kilowattóra(kWh)Kilokalória(kcal)
1 kWh kcal
2 kWh kcal
3 kWh kcal
4 kWh kcal
5 kWh kcal
6 kWh kcal
7 kWh kcal
8 kWh kcal
9 kWh kcal
10 kWh kcal
20 kWh kcal
30 kWh kcal
40 kWh kcal
50 kWh kcal
60 kWh kcal
70 kWh kcal
80 kWh kcal
90 kWh kcal
100 kWh kcal


Kilowattóra


A kilowattóra (jele: kWh) az elektromos munka gyakran használt mértékegysége. Bár nem SI-egység, a mindennapi életben a kilowattórát használják a villamos fogyasztás mértékegységeként (a munka SI-mértékegysége a Joule), így kilowattórában mutatják a áramfogyasztást a lakásokban található fogyasztásmérő órák (villanyóra) is.

Kilokalória


A kalória (cal) az energia mértékegysége: egy kalória egy gramm víz hőmérsékletét egy °C-kal emeli meg. A kalóriát Nicolas Clément vezette be a hő mérésére 1824-ben. Az SI-mértékegységrendszer bevezetésével a joule nagyrészt kiváltotta; ma főleg az élelmiszerek energiatartalmának mérésére használják. Egy kalória közelítő értéke 4,2 joule. A Kilokalória a kaliória 1000 szerese.