Kilokalória Kilojoule átváltás - kcal KJ átváltás

=
1 Kilokalória hány Kilojoule-nak(nek) felel meg? 1 Kilokalória-t átváltva hány Kilojoule-t kapunk? 1 Kilokalória pontosan 4.18679994088 Kilojoule-al egyenlő. Ez azt jelenti, hogy a Kilokalória mértékegység nagyobb mint a Kilojoule mértékegység. Tehát a Kilojoule mértékegységből van szükség többre, hogy ugyanannyi Kilokalória mértégységnek megfelelő mennyiséget kapjunk.


Ellenkező irány: Kilojoule Kilokalória átváltás - KJ kcal átváltás

Kilojoule Kilokalória átváltó táblázat

Kilokalória(kcal)Kilojoule(KJ)
1 kcal KJ
2 kcal KJ
3 kcal KJ
4 kcal KJ
5 kcal KJ
6 kcal KJ
7 kcal KJ
8 kcal KJ
9 kcal KJ
10 kcal KJ
20 kcal KJ
30 kcal KJ
40 kcal KJ
50 kcal KJ
60 kcal KJ
70 kcal KJ
80 kcal KJ
90 kcal KJ
100 kcal KJ


Kilokalória


A kalória (cal) az energia mértékegysége: egy kalória egy gramm víz hőmérsékletét egy °C-kal emeli meg. A kalóriát Nicolas Clément vezette be a hő mérésére 1824-ben. Az SI-mértékegységrendszer bevezetésével a joule nagyrészt kiváltotta; ma főleg az élelmiszerek energiatartalmának mérésére használják. Egy kalória közelítő értéke 4,2 joule. A Kilokalória a kaliória 1000 szerese.

Kilojoule


A joule a munka, a hőmennyiség és az energia – mint fizikai mennyiségek – mértékegysége az SI rendszerben. Jele: J. Egy joule munkát végez az egy newton nagyságú erő a vele egyirányú egy méter hosszúságú elmozdulás közben. Ugyancsak egy joule az egy watt teljesítménnyel egy másodpercig végzett munka. A Kilojoule a Joule 1000 szerese.