Kilokalória Kalória átváltás - kcal cal átváltás

=
1 Kilokalória hány Kalória-nak(nek) felel meg? 1 Kilokalória-t átváltva hány Kalória-t kapunk? 1 Kilokalória pontosan 1000 Kalória-al egyenlő. Ez azt jelenti, hogy a Kilokalória mértékegység nagyobb mint a Kalória mértékegység. Tehát a Kalória mértékegységből van szükség többre, hogy ugyanannyi Kilokalória mértégységnek megfelelő mennyiséget kapjunk.


Ellenkező irány: Kalória Kilokalória átváltás - cal kcal átváltás

Kalória Kilokalória átváltó táblázat

Kilokalória(kcal)Kalória(cal)
1 kcal cal
2 kcal cal
3 kcal cal
4 kcal cal
5 kcal cal
6 kcal cal
7 kcal cal
8 kcal cal
9 kcal cal
10 kcal cal
20 kcal cal
30 kcal cal
40 kcal cal
50 kcal cal
60 kcal cal
70 kcal cal
80 kcal cal
90 kcal cal
100 kcal cal


Kilokalória


A kalória (cal) az energia mértékegysége: egy kalória egy gramm víz hőmérsékletét egy °C-kal emeli meg. A kalóriát Nicolas Clément vezette be a hő mérésére 1824-ben. Az SI-mértékegységrendszer bevezetésével a joule nagyrészt kiváltotta; ma főleg az élelmiszerek energiatartalmának mérésére használják. Egy kalória közelítő értéke 4,2 joule. A Kilokalória a kaliória 1000 szerese.

Kalória


A kalória (cal) az energia mértékegysége: egy kalória egy gramm víz hőmérsékletét egy °C-kal emeli meg. A kalóriát Nicolas Clément vezette be a hő mérésére 1824-ben. Az SI-mértékegységrendszer bevezetésével a joule nagyrészt kiváltotta; ma főleg az élelmiszerek energiatartalmának mérésére használják. Egy kalória közelítő értéke 4,2 joule.