Kilokalória Kilowattóra átváltás - kcal kWh átváltás

=
1 Kilokalória hány Kilowattóra-nak(nek) felel meg? 1 Kilokalória-t átváltva hány Kilowattóra-t kapunk? 1 Kilokalória pontosan 0.00116299998359 Kilowattóra-al egyenlő. Ez azt jelenti, hogy a Kilokalória mértékegység kisebb mint a Kilowattóra mértékegység. Tehát a Kilokalória mértékegységből van szükség többre, hogy ugyanannyi Kilowattóra mértégységnek megfelelő mennyiséget kapjunk.


Ellenkező irány: Kilowattóra Kilokalória átváltás - kWh kcal átváltás

Kilowattóra Kilokalória átváltó táblázat

Kilokalória(kcal)Kilowattóra(kWh)
1 kcal kWh
2 kcal kWh
3 kcal kWh
4 kcal kWh
5 kcal kWh
6 kcal kWh
7 kcal kWh
8 kcal kWh
9 kcal kWh
10 kcal kWh
20 kcal kWh
30 kcal kWh
40 kcal kWh
50 kcal kWh
60 kcal kWh
70 kcal kWh
80 kcal kWh
90 kcal kWh
100 kcal kWh


Kilokalória


A kalória (cal) az energia mértékegysége: egy kalória egy gramm víz hőmérsékletét egy °C-kal emeli meg. A kalóriát Nicolas Clément vezette be a hő mérésére 1824-ben. Az SI-mértékegységrendszer bevezetésével a joule nagyrészt kiváltotta; ma főleg az élelmiszerek energiatartalmának mérésére használják. Egy kalória közelítő értéke 4,2 joule. A Kilokalória a kaliória 1000 szerese.

Kilowattóra


A kilowattóra (jele: kWh) az elektromos munka gyakran használt mértékegysége. Bár nem SI-egység, a mindennapi életben a kilowattórát használják a villamos fogyasztás mértékegységeként (a munka SI-mértékegysége a Joule), így kilowattórában mutatják a áramfogyasztást a lakásokban található fogyasztásmérő órák (villanyóra) is.