Lóerő Kilokalória/óra átváltás - HP Kcal/h átváltás

=
1 Lóerő hány Kilokalória/óra-nak(nek) felel meg? 1 Lóerő-t átváltva hány Kilokalória/óra-t kapunk? 1 Lóerő pontosan 641.18648505 Kilokalória/óra-al egyenlő. Ez azt jelenti, hogy a Lóerő mértékegység nagyobb mint a Kilokalória/óra mértékegység. Tehát a Kilokalória/óra mértékegységből van szükség többre, hogy ugyanannyi Lóerő mértégységnek megfelelő mennyiséget kapjunk.


Ellenkező irány: Kilokalória/óra Lóerő átváltás - Kcal/h HP átváltás

Kilokalória/óra Lóerő átváltó táblázat

Lóerő(HP)Kilokalória/óra(Kcal/h)
1 HP Kcal/h
2 HP Kcal/h
3 HP Kcal/h
4 HP Kcal/h
5 HP Kcal/h
6 HP Kcal/h
7 HP Kcal/h
8 HP Kcal/h
9 HP Kcal/h
10 HP Kcal/h
20 HP Kcal/h
30 HP Kcal/h
40 HP Kcal/h
50 HP Kcal/h
60 HP Kcal/h
70 HP Kcal/h
80 HP Kcal/h
90 HP Kcal/h
100 HP Kcal/h


Lóerő


A lóerő a teljesítmény elavult mértékegysége, jele LE / HP. Elsősorban az autóiparban használták belsőégésű motorok teljesítményének mérésére. A nevét onnan kapta, hogy körülbelül megfelel annak a teljesítménynek, amit egy ló ki tud fejteni. Eredetileg James Watt vezette be az általa feltalált gőzgép teljesítményének mérésére, azóta több különböző definíciója is kialakult. Magyarországon a 735,49875 wattnak megfelelő metrikus lóerő használatos.

Kilokalória/óra


Az energia és az idő mértékegységének hányadosa. A Kiloalória/óra(rövidítés: kcal/h) a Kilokalória és az óra mértékegységének a hányadosa. Az egységnyi időegység alatti energia mennyiség változást jelöl.