Kilokalória/óra Lóerő átváltás - Kcal/h HP átváltás

=
1 Kilokalória/óra hány Lóerő-nak(nek) felel meg? 1 Kilokalória/óra-t átváltva hány Lóerő-t kapunk? 1 Kilokalória/óra pontosan 0.00155960866817 Lóerő-al egyenlő. Ez azt jelenti, hogy a Kilokalória/óra mértékegység kisebb mint a Lóerő mértékegység. Tehát a Kilokalória/óra mértékegységből van szükség többre, hogy ugyanannyi Lóerő mértégységnek megfelelő mennyiséget kapjunk.


Ellenkező irány: Lóerő Kilokalória/óra átváltás - HP Kcal/h átváltás

Lóerő Kilokalória/óra átváltó táblázat

Kilokalória/óra(Kcal/h)Lóerő(HP)
1 Kcal/h HP
2 Kcal/h HP
3 Kcal/h HP
4 Kcal/h HP
5 Kcal/h HP
6 Kcal/h HP
7 Kcal/h HP
8 Kcal/h HP
9 Kcal/h HP
10 Kcal/h HP
20 Kcal/h HP
30 Kcal/h HP
40 Kcal/h HP
50 Kcal/h HP
60 Kcal/h HP
70 Kcal/h HP
80 Kcal/h HP
90 Kcal/h HP
100 Kcal/h HP


Kilokalória/óra


Az energia és az idő mértékegységének hányadosa. A Kiloalória/óra(rövidítés: kcal/h) a Kilokalória és az óra mértékegységének a hányadosa. Az egységnyi időegység alatti energia mennyiség változást jelöl.

Lóerő


A lóerő a teljesítmény elavult mértékegysége, jele LE / HP. Elsősorban az autóiparban használták belsőégésű motorok teljesítményének mérésére. A nevét onnan kapta, hogy körülbelül megfelel annak a teljesítménynek, amit egy ló ki tud fejteni. Eredetileg James Watt vezette be az általa feltalált gőzgép teljesítményének mérésére, azóta több különböző definíciója is kialakult. Magyarországon a 735,49875 wattnak megfelelő metrikus lóerő használatos.