Kilonewton Kilogramm átváltás - KN kg átváltás

=
1 Kilonewton hány Kilogramm-nak(nek) felel meg? 1 Kilonewton-t átváltva hány Kilogramm-t kapunk? 1 Kilonewton pontosan 101.971600501 Kilogramm-al egyenlő. Ez azt jelenti, hogy a Kilonewton mértékegység nagyobb mint a Kilogramm mértékegység. Tehát a Kilogramm mértékegységből van szükség többre, hogy ugyanannyi Kilonewton mértégységnek megfelelő mennyiséget kapjunk.


Ellenkező irány: Kilogramm Kilonewton átváltás - kg KN átváltás

Kilogramm Kilonewton átváltó táblázat

Kilonewton(KN)Kilogramm(kg)
1 KN kg
2 KN kg
3 KN kg
4 KN kg
5 KN kg
6 KN kg
7 KN kg
8 KN kg
9 KN kg
10 KN kg
20 KN kg
30 KN kg
40 KN kg
50 KN kg
60 KN kg
70 KN kg
80 KN kg
90 KN kg
100 KN kg


Kilonewton


A fizikában a newton (jele: N) az erő mértékegysége az SI-mértékegységrendszerben. Nevét Sir Isaac Newton, a klasszikus mechanika atyjának munkássága után kapta; különösen a második törvényének elismeréseképpen. Egy newton azzal az erővel egyenlő, amely egy 1 kilogramm tömegű testet 1 másodperc alatt, 1 méter per szekundum sebességre gyorsít fel.

Kilogramm


A kilogramm az egyetlen SI-alapegység, amelyik előtagot tartalmaz; a megfelelő előtag nélküli egység a gramm. Ennek történelmi okai vannak. 1790-ben a francia nemzetgyűlés megbízta az ország legnevesebb tudósait egy új mértékegységrendszer kidolgozásával. Ez volt a decimális mértékegységrendszer, az SI előfutára. Az 1799-es definíció szerint a tömeg alapmértékegysége a grave, 1 dm3 +4 °C-os víz tömegével egyezik meg.