Kilogramm Kilonewton átváltás - kg KN átváltás

=
1 Kilogramm hány Kilonewton-nak(nek) felel meg? 1 Kilogramm-t átváltva hány Kilonewton-t kapunk? 1 Kilogramm pontosan 0.009806652 Kilonewton-al egyenlő. Ez azt jelenti, hogy a Kilogramm mértékegység kisebb mint a Kilonewton mértékegység. Tehát a Kilogramm mértékegységből van szükség többre, hogy ugyanannyi Kilonewton mértégységnek megfelelő mennyiséget kapjunk.


Ellenkező irány: Kilonewton Kilogramm átváltás - KN kg átváltás

Kilonewton Kilogramm átváltó táblázat

Kilogramm(kg)Kilonewton(KN)
1 kg KN
2 kg KN
3 kg KN
4 kg KN
5 kg KN
6 kg KN
7 kg KN
8 kg KN
9 kg KN
10 kg KN
20 kg KN
30 kg KN
40 kg KN
50 kg KN
60 kg KN
70 kg KN
80 kg KN
90 kg KN
100 kg KN


Kilogramm


A kilogramm az egyetlen SI-alapegység, amelyik előtagot tartalmaz; a megfelelő előtag nélküli egység a gramm. Ennek történelmi okai vannak. 1790-ben a francia nemzetgyűlés megbízta az ország legnevesebb tudósait egy új mértékegységrendszer kidolgozásával. Ez volt a decimális mértékegységrendszer, az SI előfutára. Az 1799-es definíció szerint a tömeg alapmértékegysége a grave, 1 dm3 +4 °C-os víz tömegével egyezik meg.

Kilonewton


A fizikában a newton (jele: N) az erő mértékegysége az SI-mértékegységrendszerben. Nevét Sir Isaac Newton, a klasszikus mechanika atyjának munkássága után kapta; különösen a második törvényének elismeréseképpen. Egy newton azzal az erővel egyenlő, amely egy 1 kilogramm tömegű testet 1 másodperc alatt, 1 méter per szekundum sebességre gyorsít fel.