Kilogramm Newton átváltás - kg N átváltás

=
1 Kilogramm hány Newton-nak(nek) felel meg? 1 Kilogramm-t átváltva hány Newton-t kapunk? 1 Kilogramm pontosan 0.09806652 Newton-al egyenlő. Ez azt jelenti, hogy a Kilogramm mértékegység kisebb mint a Newton mértékegység. Tehát a Kilogramm mértékegységből van szükség többre, hogy ugyanannyi Newton mértégységnek megfelelő mennyiséget kapjunk.


Ellenkező irány: Newton Kilogramm átváltás - N kg átváltás

Newton Kilogramm átváltó táblázat

Kilogramm(kg)Newton(N)
1 kg N
2 kg N
3 kg N
4 kg N
5 kg N
6 kg N
7 kg N
8 kg N
9 kg N
10 kg N
20 kg N
30 kg N
40 kg N
50 kg N
60 kg N
70 kg N
80 kg N
90 kg N
100 kg N


Kilogramm


A kilogramm az egyetlen SI-alapegység, amelyik előtagot tartalmaz; a megfelelő előtag nélküli egység a gramm. Ennek történelmi okai vannak. 1790-ben a francia nemzetgyűlés megbízta az ország legnevesebb tudósait egy új mértékegységrendszer kidolgozásával. Ez volt a decimális mértékegységrendszer, az SI előfutára. Az 1799-es definíció szerint a tömeg alapmértékegysége a grave, 1 dm3 +4 °C-os víz tömegével egyezik meg.

Newton


A fizikában a newton (jele: N) az erő mértékegysége az SI-mértékegységrendszerben. Nevét Sir Isaac Newton, a klasszikus mechanika atyjának munkássága után kapta; különösen a második törvényének elismeréseképpen. Egy newton azzal az erővel egyenlő, amely egy 1 kilogramm tömegű testet 1 másodperc alatt, 1 méter per szekundum sebességre gyorsít fel.