Kilogramm Font átváltás - kg lb átváltás

=
1 Kilogramm hány Font-nak(nek) felel meg? 1 Kilogramm-t átváltva hány Font-t kapunk? 1 Kilogramm pontosan 2.204621 Font-al egyenlő. Ez azt jelenti, hogy a Kilogramm mértékegység nagyobb mint a Font mértékegység. Tehát a Font mértékegységből van szükség többre, hogy ugyanannyi Kilogramm mértégységnek megfelelő mennyiséget kapjunk.


Ellenkező irány: Font Kilogramm átváltás - lb kg átváltás

Font Kilogramm átváltó táblázat

Kilogramm(kg)Font(lb)
1 kg lb
2 kg lb
3 kg lb
4 kg lb
5 kg lb
6 kg lb
7 kg lb
8 kg lb
9 kg lb
10 kg lb
20 kg lb
30 kg lb
40 kg lb
50 kg lb
60 kg lb
70 kg lb
80 kg lb
90 kg lb
100 kg lb


Kilogramm


A kilogramm az egyetlen SI-alapegység, amelyik előtagot tartalmaz; a megfelelő előtag nélküli egység a gramm. Ennek történelmi okai vannak. 1790-ben a francia nemzetgyűlés megbízta az ország legnevesebb tudósait egy új mértékegységrendszer kidolgozásával. Ez volt a decimális mértékegységrendszer, az SI előfutára. Az 1799-es definíció szerint a tömeg alapmértékegysége a grave, 1 dm3 +4 °C-os víz tömegével egyezik meg.

Font


A font a tömeg egy mértékegysége, latin eredetű. Ma már csak egyes helyeken használatos: Angliában, általában a Brit Nemzetközösség országaiban, valamint az Amerikai Egyesült Államokban az angol font (pound) hivatalos mértékegység, továbbá Németországban (Pfund) a köznyelvben 0,5 kg-ot jelent.